top of page

COLUMN | Focus versus goede voornemen



Misschien ben je er volledig mee gestopt, die goede voornemens. Je bent vast niet de enige, want tja, 75% van de mensen geeft er in de loop van het jaar toch de brui aan.

Mij overkomt dat niet meer sinds ik het focuswoordprincipe toepas. Ik kies één woord dat alles omvat waar ik aan wil werken. Soms komt het voort uit iets wat me moeilijker af lijkt te gaan.


Zo schoof ik eind 2018 mijn dagelijkse #yogaroutine steeds verder voor mij uit, ‘smokkelde’ in houdingen en leek ik fysiek en mentaal in een soort impasse te zitten. Practice what you preach is mijn motto. Ik wilde het goede voorbeeld aan mijn #studenten blijven geven en dus werd mijn #focuswoord voor 2019 ‘verdieping’.


Allereerst ging ik op zoek naar een studio waar ik werd gemotiveerd om mijn vroege #ochtendyoga te hervatten. Het werd Nijmegen. De tweede hobbel was mijn mindset veranderen van ‘ik ben geen ochtendmens’ naar ‘ik ben een vroege vogel’. Ineens vond ik het heerlijk om zes dagen per week om vijf uur op te staan voor een potje dynamisch yoga-en in Nimma.


Niet lang daarna gebeurde er iets bijzonders. Terwijl ik verstild als een lijk op mijn yogamat lag, (geen grap, de laatste yogahouding in een serie heet de dead body pose), kreeg ik een visoen. Je mag het ook een ingeving noemen, maar een stem in mijn hoofd vertelde mij dat ik mijn eigen #yogstudio in de #burgemeesterswijk zou openen. Spooky hè?


Na twee jaar hobbyend les geven werd het ook wel tijd om naar een eigen stek te verkassen. Man- en zoonlief kon ik niet langer onderwerpen aan vreemde gasten die op onchristelijke tijden door onze bovenwoning naar mijn yogakamer slopen. Én bovenaan de van Lawick van Pabst stond een prachtig pand op mij te wachten. Daar mocht ik me verder verdiepen in yoga en ondernemerschap.


Twee maanden na de opening zit ik op de oudroze kussens in het etalageraam. Met een cappuccino tussen mijn handen geklemd observeer ik een oma in het speeltuintje. Ze rekt haar armen boven haar hoofd. Haar peuter doet haar na waneer ze voorover in een driehoek buigt. Dan zoomt mijn blik in op het groepje mensen in de boomspiegel recht voor mij. Geknield in het geelbruine bladertapijt bewonderen ze de reusachtige vliegenzwammen. Ze trekken veel bekijks. Op dat moment weet ik het; mijn focuswoord voor 2020 wordt ‘bloei’.


Bovenstaande column verscheen in het december 2019 nummer van Wijkcontact, de wijkkrant van de Burgemeesterswijk in Arnhem. Sinds 2017 bewoont Tara er samen met man en zoon (19) een karakteristieke bovenwoning en heeft zij er de eerste yoga studio van de wijk gevestigd.

38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page